• "Kändes inget vid sticket och inget efter heller."

    Monica, Kalmar

     

  • ”Gick bra, sticket kändes mindre och inget obehag.”

    Bengt, Umeå

     

Vanliga frågor och svar om Wand

Här kan du läsa lite vanliga frågor.

 

Jag gillar inte sprutor. Är Wand en vanlig bedövningsspruta?

- Nej. Handstycket till Wand ser ut som en penna med en mycket tunn kanyl. Många sprut- och tandvårdsrädda patienter blir glatt överraskade över hur lätt det går att få denna bedövning.

 

Gör det ont att få en bedövning med Wand?

- I och med att bedövningsvätskan injeceras under väldigt lågt tryck känns denna bedövning i de allra flesta fall mer behaglig för patienten, vilket också är vetenskapligt bevisat.
Klicka här för att läsa om hur andra patienter upplevt bedövningen >>

 

Kan man äta och dricka direkt efter behandlingen?

- Ja, eftersom man kan välja att lägga bedövningen så att den varken tar i läppar, tunga eller kinder, utan endast i området runt om tanden, går det i de allra flesta fall utmärkt att äta och dricka direkt efteråt.

 

Går Wand att använda på barn?

- Ja. Wand är perfekt för barnbehandlingar tack vare att den inte liknar den vanliga bedövningssprutan.

 

Fungerar Wand även vid rotfyllning?

- Ja, det fungerar. Wand är ett hjälpmedel som administrerar bedövningsvätskan på ett annat sätt än den traditionella sprutan och fungerar utmärkt även till att bedöva en tand som skall behandlas för rotfyllning.

 

Kan Wand användas vid implantat?

- Wandbedövning  fungerar utmärkt inför implantatbehandlingar och även vid alla andra typer av bedövningar hos tandläkaren.

 

Kan Wand används för tänder i nedre käken, t.ex. visdomständer eller de bredvid den? Går den att använda då man ska dra ut tänder?

- Wand bedövning fungerar i alla förekommande fall där man lägger konventionell bedövning, så man kan absolut använda Wand både i underkäken och för att dra ut tänder.