• "Kändes inget vid sticket och inget efter heller."

    Monica, Kalmar

     

  • ”Gick bra, sticket kändes mindre och inget obehag.”

    Bengt, Umeå

     

Så här tycker tandläkare och tandhygienister om Wand bedövning:

- Många sprut- och tandvårdsrädda patienter blir glatt överraskade över hur lätt det går att få denna bedövning och man slipper helt bedövningskänslan i läppar, tunga och kinder, säger sköterskan Lena Rosander på Teamtandvården i Onsala 

Se filmklipp från Teamtandvården i Onsala >>

 

” - Det bästa med Wanden är när man skall bedöva tandvårdsrädda och barn. Vi lägger några droppar med ”pennan” och vips så är tanden bedövad och patienten undrar;

- När ska jag få bedövningssprutan?

När de får höra att tanden redan är bedövad blir de väldigt positivt överraskade och tycker att den nya pennan är en toppenbedövning!”

Tandläkare Maria Olsson, Gästrikland

 

"För mig har Wanden varit ett utmärkt hjälpmedel. Att kunna erbjuda mina patienter anestesi utan obehag är en service jag prioriterar högt. Ledningsanestesi i underkäken medför obehag för patienten även efter behand­lingen. Med hjälp av STA- (entandsbedövning) tekniken kan man undvika blockader och patienten kan njuta av sin lunch efter tandläkarbesöket. Att slippa vara bedövad i halva underkäken och tungan uppskattas av patienterna och det får jag höra ofta. Vi har nu använt Wanden i drygt ett år och den har integrerats i den kliniska verksamheten. Patienterna förstår fördelarna med den och den har gett oss flertalet nya patienter som enbart sökt oss för att de hört talas om den."

Tandläkare Behnam Malekzadeh, Mölndal

 

"Jag är inne på min 2:a Wandmaskin och har inte använt en vanlig spruta en enda gång sedan jag köpte min första apparat. Finns ingen anledning eftersom alla typer av bedövning, plus några till, går att lägga med Wanden." 

Tandläkare Björn Mellbin, Stockholm

 

"Mina två tandsköterskor har blivit fenomenala på att lägga bra bedövningar med the Wand och nu behöver jag nästan inte lägga några  mandibularinjektioner alls längre. Vi har fått nya patienter till kliniken tack vare the Wand och vi beskriver vår skonsamma bedövningsteknik på vår hemsida.  Patienterna älskar 'Trollspöet'!"

Tandläkare Gun-Irene Lång, Hudiksvall

 

"Jag arbetar mycket med gravt tandvårdsrädda patienter, många är dessutom spruträdda. Wanden har erbjudit mej och mina patienter en helt förändrad värld genom att jag kan motivera långvarigt spruträdda att faktiskt våga prova igen - och i de allra flesta fallen bli mycket glatt överraskade över hur lätt det går att bedöva bra! En del av mina patienter har inte vågat sig till tandläkaren på 30-35 år. För dessa patienter är Wanden inte en spruta utan något mycket mindre skräckinjagande som de med lätthet kan acceptera. Jag använder Wanden överallt i munnen, utom möjligen vid ök-molarer."

Tandläkare Sigrid Schumann, Stockholm